/ Фото / Тиквешија / Грозјето созреа

Тиквешија
Типографија

Речиси две недели е порака годината.Толку порано созреа грозјето во Тиквешијата

 Деновиве на пазарите во Тиквешијата можевме да забележиме созреано грозје.Го има на повеќе места, а во кавадаречко последите два три дена е евидентна присутноста на раното грозје кај нас.

Степанов Златко на пазарот во Кавадарци денеска  продаваше -црна ранка-  по 70 денари килограм.Ја има посадено на мала површина, но квалтетна е и здрава за јадење.

Марјан Ѓоргов од Росоман, индидидуален земјоделец од Росоман на пазарот во Кавадрци продаваше  безсемено  рано грозје за  50 денари со одличен квалитет. Лозјето му е во Росоман и има неколку декари од ова сорта од која е благодарен како и колку раѓа.

На пазарот забелржавме и кардинал кој постарата жена го продаваше по 50 денари.Иако несозреано до крај, имаше купувачи и за кардиналот.Едноставно купувачите сакаа да пробаат.

20180711_090656.jpg20180711_090651.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C