Владимир Темков во своите слики како да сака да ги соочува и смирува спротивностите, всушност, тој најмногу инсистира на тоа. Во контрастот на мртвата и живата природа, тука се и заоблените, елиптични форми, од чии јарки бои најчесто проличуваат птици - разнобојни, молчаливи, разлетани, разгракани... И тие се во судир со светот околу себе, со реалноста, па час се на небото а час се на земјата, час летаат и прелетуваат, а час стојат неподвижно и статираат. Впрочем, како и луѓето.

             Ова лето и есен Владимир Темов учествуваше на неколку ликовни колонии и приреди две изложби во Турција и Србија.Тоа беше повод да се сретнеме и да поразговараме за неговиот творечки миг.

              Повеке во видео прилогот:

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C