ОД АРХИВАТА НА РТК - Поезијата на Томе и Тодорка Андови

Од Архивата на РТК ви ја нуди приказната за Томе и Тодорка Андови, кавадаречки литертyрни творци.

Емисијата „Поезијата на Тодорка и Томе Андови„  е снимена 2002 од Мирјана Мукаетова а говори за нивниот заеднички живот проткаен со литературни проблесоци.