Од Архивата на РТК-Мајдан некогаш и сега

Eмисијата е снимена 2001 година од авторот Мирјана Мукаетова, и говори за убавините на селото Мајдан, тоа време,преокупацијата на жителите и нивните желби.

Пределот на Кожуф планина  каде  на надморска височина од 800 метри се наоѓа Мајдан е живописен, и денес е посакувано место за душевен мир и лек од градската врева.