Oд архивата на РТК:Во Тавшанчил-Р.Турција

Ансамблот „Тиквеш“ на Домот на Културата 2001 година учествуваше на Меѓународниот фестивал на фолкорни групи  во Тавшанчил-Р.Турција, на кој оствари одличен успех.

ТВ-екипа  го следеше патот и настапот на нашите фолкорци ,и направи ТВ репортажа во која се забележани позначајните моменти.Автор на емисијата е Марјан Тодоровски.