ОД АРХИВАТА НА РТК - Страгово село што изумира

Во 2000 година кога е реализирана емисијата на село Страгово-„Село што изумира„ во него живееја неколку семејства.

Речиси сите се бавеа со сточарство, и тоа со одгледување на овци од кои се правело надалеку прочуеното страговско сирење.Но Страгово било познато и по други работи. За нив  пред 17 години направена е репортажа .Препорачуваме да ја погледнете.