Од Архивата на РТК - 50 години од победата над фашизмот

Eмисијата низ сведоштва на учесници во НОБ од Кавадарци е раскажано времето на борбата за ослободување на Македонија и Кавадарци против фашизмот(Втора светска војна).Соговорници се кавадарчани(сега покојни) кои биле учесници ви најголемата епопеја за ослободување од поробувачите.Посебнo се зборува за  периодот на 1944/45 година.