(Видео) Документарен серијал-Поранешни фудбалери на ФК Тиквеш - Љупчо Димитковски-Гањо

Љупчо Димитковски - Гањо,фудбалско име ,познато и респектирано во фудбалската игра  во Кавадарци и Македонија и во тренерската фела.Неговите игри во ФК Тиквеш се поврзани со убав период од постоењето на фудбалскиот клуб, кога тој на публиката и ја покажа најубата игра на теренот.

Потоа се посветува на тренерскиот позив, засега доста успешно.Сега е повторно во ГФК Тиквеш , овој пат како  главен стратег.