Средбите на Градоначалникот Митко Јанчев со граѓаните и дискусиите околу тековните и планираните проекти се многу чести и се од големо значење за работата на општината и нејзината транспарентност.

Вчера/четврток/ имаше приемен ден на жители на Општина Кавадарци кои сакаат да посочат проблем или се најде  решение. Градоначалникот заедно со службите од локалната самоуправа и ЈП Комуналец се сретнаа со 110 жители на Општина Кавадарци.

Локалната самоуправа Кавадари  на ФБ профилот на градоначалникот  соопштува дека : „Ова се гаражите на ул.Вељко Влаховиќ , за кои имаше известување дека треба да се отстранат до 08.07.2019 година. Некои граѓани ги демонтираа своите гаражи но за жал ѓубрето, кое воедно сведочи дека истите биле користени како магацини, не е исчистено. Обврска на граѓаните е да го соберат своето ѓубре.Ова нека биде апел и за наредните активности околу отстранување на преостанатите гаражи. Општина Кавадарцо и надлежните во најбрзо време ќе реагираат за средување на овој простор.“- се наведува во известувањето на ФБ-мрежата.

Локалната самоуправа Каадарци го организира и извршува со службите од ЈП„Комуналец„ обележување на паркинг места на ул.Цветан Димов.

Според фотографијата, по предупредувањето, граѓаните  ,главно, се придржувале на соопштението за преместување на своите возила додека трае  обележувањето на паркинг местата.

Во Општинската организација на Црвен крст Кавадaрци-и во други градово на земјата од денеска започна организирање бесплатни тримесени курсеви, наменети за постојните возачи кои можат да ги освежат своите знаења , на практичен начин,од областа ПРВА ПОМОШ.

1.-Градоначалникот Митко Јанчев заедно со службите вчера имаше средба со жителите на ул.Шишка. На средбата се разговараше за најавената целосна реконструкција на ул.Шишка.

2.-Градоначалникот Митко Јанчев заедно со службите вчера беа на терен на ул.Младост и на ул.Галишка поради пробивање на Западен булевар како и на други локации каде во тек се градежни активности.

Кабинет на градоначалник на Општина  Кавадарци

Редовна крводарителска акција за припадниците на МВР во Кавадарци, која се одржа во просториите на гранична полиција РЦ за ГР Југ Кавадарци.

На фотографијата се наоѓаат  старите дуќани на источната страна од чаршијата .Тие му пркосат на новото Кавадарци, пред новоизградениот хотел Балкан-шеесетите години.

П.Камчевски

1.-На ул."25 ти Мај" се работи на реконструкција на фекална канализација во должина од околу 40 метри.

2.- На ул.„Полошка“ се работи на реконструкција на фекална и атмосферска канализација во должина од околу 147 метри.

Oд Кабинетот на Градоначалникот Митко Јанчев денеска ни беше доставена програмата за годинашнот ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019, која ви ја предаваме интегрално:

Во Библиотеката Феткин од денеска се одржуваат   “Библио  бум  -друштвени игри , кои како услуги ги нуди  на сите заинетреирани од 7 до 70 години.Проектот е спонзириран од Американската амбасада. Со „Борд игрите“, младите се одделуваат од интернетот,  многу се  занимливи  и како друштвени игри се интересни за сите возрасни. Помагаат за реазвивање на социјалните вештини, влијаат на натпреварувачкиот дух, и нудат ново искуство.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА