ПРЕВЕНТИВНАТА АКЦИЈА ЗА УПОТРЕБА НА ЗАШТИТНА КАЦИГА, ИМА ЗА ЦЕЛ ПОТТИНУВАЊЕ НА СИТЕ ВЗАЧИ НА МОПЕДИ ДА НОСАТ ЗАШТИТКА КАЦИГА

Прес  конференција  на Ташо Радњански  и Ристо Сакалиев , поврзана со неизгласувањето на точката  предложена од  ВМРО-ДПМНЕ  за  враќање на цената на износ на смет во ЈП Комуналец

1.-Започнати се подготвителни работи за асфалтирање на крак на улица „Смилица“ .Фирмата Градба Промет интензивно работи на терен.

2.- Извршено е поплочување на тротоар на улица „41 Девизија“ спој со улица „Кузман Јосифовски Питу“ .Изведувач   на работите е „АС Машини“- Кавадарци.

По неприфаќањето на 27 седница да се постави точка за враќање на цената на износот на смет  на ЈП Комуналец, од страна на мнозинството советници, денеска  на паузата на  седницата, Советничката група на  ВМРО-ДПМНЕ одржа прес конференција на која даде образложение за тоа.

На фотографијата се музичари од Кавадарци,во 70-сетите години на минатиот век.Некој од нив се покојни а дел сеуште се бават со музика.

Изгласан  Кварталниот извештај за извршувањето на Буџетот на општината за 2019 година- Втор Квартал

Претседателот на КФМ -Перо Антиќ, и спортскиот директор на КФМ Тодор Гечевски, ги доделија наградите за најдобрите кошаркарски екипи

Министерството за Внатершни работи ја продолжува соработката со кавадаречката компанија каде пред тоа беше уништено оружје и друга муниција.Министерот Оливер Спасовски го надледувашеуништувањето на дрогата.

Во галеријата на Домот на Културата синоќа  се одржа 8-то издание посветено на Лиса-обичниот, добар човек, рокер и наш сограѓанин кој прерано не напушти.А Марјан Тодоровски, Александар Малинков и други негови пријатели и преставници од Здружението на „Алтер центар„ секоја година  организирајќи убава рокерска журка не посетуваат на Лиса, на рокенролот како движење кое трае, иако со послаб интензитет, но сепак е живо и ќе биде вечно.Доаѓаат поклоници на ова музика, обични скромни луѓе , чие сваќање на животот и музиката е поинакво од денешните генераии.

Групата Журнал, типичен преставник на рокенролот синоќа беше, како и секогаш,на висина на својата “мисија„, убава свирка, цврст ритам.вистински рокендол...

 Во Кавадарци деновиве престојуваат извидници од Белгија.Неколку дена беа во градот а моментно се на Кожуф-во Михајлово

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА