Утре во 11 часот Банката за храна од Кавадарци ќе   додели благодарници  за  донации на  „Аliance one“ кои донираа опрема во магацинот на банката  за храна во нашиот град, како и готови пакети со храна за сиромашните грашани .Бчагодарници ќе им бидатр доделеини и на претставници на  Слога и  Мин-екс и Општина Кавадарци градоначалникот  Митко Јанчев за несебичната поддршка и ангажман за акцијата „Нула глад во Кавадарци„.

Утре се планира да се донираат околу 100 пакети со храна.

Дирекцијата за заштита и спасување, согласно најавите на УХМР, ги информира граѓаните дека под влијание на многу топла воздушна маса во наредните денови ќе има пораст на температурите на воздухот.

Во Кавадарци е регистристрирано ново Регионално зружение  на Лозари ,овоштари и градинари , „Тиквеш“  .Претседател на Здружението е Златан Стојчев од село Сопот.

Очекувана цена на килограм грозје  годинава е  17 за смедеревката , 18 денари за Кратошијата “Вранец„


На ден 08.08.2019 година четврток кога Светата Црква го слави споменот на Св.преп.мч-ца Параскева (Петка) Римјанка .

Со Светата Литургија ќе чиноначалствува Митрополит Повардарски Г.Агатангел со почеток во 08 часот. Ве покануваме сите соборно да го прославиме споменот на Св.преп. мч-ца Параскева (Петка) Римјанка.

Kружните текови најпрактично решение на густиот сообраќај во градот

По објавувањето на Прес конференцијата на ОО н СДСМ-Кавадарцисо реакција се јави опозиционата ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци

На својот ФБ профил Здужението „Напредни лозари„ за кратко време се јави со нов(втор) осврт на состојбите во лозарството во светлината на годинашиот откуп на грозје

Во големата сала на Општина Кавадарци денеска се одржа Јавна презентација на проектот за изградба на нова градинката на локација на улицата „Ресавска“.

На прес конференција денеска опозиционата ВМРО-ДПМНЕ изрази незадоволство од практикување на ветените работи за земјоделците на претходните избори од страна на владеачката  СДСМ.

На прес конференција ,портпаролот на СДСМ во Кавадарци, Сашко Петров говореше за активните политики и мерки кои во изминатиот период  СДСМ ги остварила во корист на земјоделците

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА