СРЕДСТВАТА ОД СЛИКИТЕ НА КОЛОНИЈАТА„КАВАДАРЦИ МИХАЈЛОВО 2016“- НАМЕНЕТИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВИТЕ

НАЈЗАСТАПЕНИТЕ ВИНСКИТЕ СОРТИ ГРОЗЈЕ KE СЕ ОТКУПУВААТ ПО ЛАНСКИ ЦЕНИ. 

 

Се работи за капитален проект дел од националниот гасоводен систем:

Штип-Неготино-Кавадарци.  

 ВО МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈАТА БЕШЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА ГРАФИКИ НА АРМАГАН ГУКЧЕАРСЛАН-

Здружението „Креактив“ Кавадарци во Село Марена спроведува проект за „Пермакултура“. Во овој проект учествуваат млади од цел свет.

На нива го сретнавме Арон Лери од Ирска.

Линк до разговорот со Лери, тука.

Идејата на Александар Ризов и Ристе Самарџиев е да создадат „фејсбук“ за бизнисмени

OВА РЕДОВНА СРЕДБА НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕНЗИОНЕРИ И ПОБУДУВА ГОЛЕМ ИНТЕРЕС

 
Речиси 20 дена цената на доматите во Кавадарци е висока. Тенденција е истата да падне, но можно е да се задржи затоа што допрва од нив ке се прави зимница

 

Денеска околу 14 часот и 30 минути се случи сообраќајна несреќа , во која едно лице-пешак, загина.

НА КАВАДАРЕЧКА СВАДБА ДАРУВАНИ 19 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ ВО СКОПСКО

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА