Денеска во дворот на ООУ„Димката Ангелов Габерот„ со пригодна Програма   учениците и наставниците на училиштето  го одбележаа патрониот празник. 

Претходно делегации на улилиштето од Ваташа, на месната задница  и семејството на Габерот како и преставници на Локалната самоуправа - Кавадарци положија  свежи цвеќиња пред бистата на Габерот.

Во програмата која беше подготвена а беше колажна, настапија, хорот и оркестарот на училиштето, млади фолклористи,балетани,најдобрите  ученици на државни натпревари кои го претставуваа  ООУ„ДАГ“-Ваташа, и други, а пред сите присутните ги поздрави директорот Марјанчо Јанкулов.

 

 

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА