Соопштение од кабинетот на Градоначалникот Митко Јанчев  за најавената презентација  на  вооружување,опрема и возила која ке се одржи во Кавадараци

„На ден 15.06.2019 година на Градскиот плоштад во Кавадарци ќе има презентација на вооружување, опрема и возила од армијата на РСМ и армијата на САД кои учествуваат на вежбата „Одлучен удар„-#DecisiveStrike. На оваа презентација ќе се приклучи и ТППЕ на Општина Кавадарци со своите возила и опрема. Презентацијата ќе биде збогатена со аниматори за деца, жонглери, уличен баскет,музика и дружење. Целта на оваа презентација е сите граѓани одблизу да се запознаат со вооружувањето и опремата на двете армии. Настанот ќе започне во 16 и 30 часот а ќе трае до 20 часот.
Се покануваат граѓаните да го резервираат овој термин за едно поинакво искуство.„

 

 

 

 

 

фото-од презентацијата во Гевгелија

 

62255041_2542552672455503_959760813667647488_n.jpg62364382_2542552692455501_5864179734132293632_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА