Во галеријата на Домот на Културата синоќа  се одржа 8-то издание посветено на Лиса-обичниот, добар човек, рокер и наш сограѓанин кој прерано не напушти.А Марјан Тодоровски, Александар Малинков и други негови пријатели и преставници од Здружението на „Алтер центар„ секоја година  организирајќи убава рокерска журка не посетуваат на Лиса, на рокенролот како движење кое трае, иако со послаб интензитет, но сепак е живо и ќе биде вечно.Доаѓаат поклоници на ова музика, обични скромни луѓе , чие сваќање на животот и музиката е поинакво од денешните генераии.

Групата Журнал, типичен преставник на рокенролот синоќа беше, како и секогаш,на висина на својата “мисија„, убава свирка, цврст ритам.вистински рокендол...

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА