Фолкорниот ансамбл „Тиквеш“-Кавадарци кој работи во состав на Домот  на културата „Иван Мазов Климе„, по еден и пол месеци подготовка денеска на прес конференција на јавноста и соопштија неколку новини за :подмаледениот ансамбл,новата кореографија на  орото „Пијанец„,.Бевме известени за :   нови концерти, гостувања ,нови носии,мини фестивал за време на Тиквешки гроздобер , гостување во Бугарија и друго.На пресот се обратија : Александар Малинков -директор на Домот и Тодор Глигоров -кореограф и раководител на Ансаблот „Тиквеш„

 66293096_3030695026972707_8879074028044681216_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА