Предизвикан е одрон на патот и насипи од земја од несовесен одгледувач на лозов насад и прекумерно наводнување  на истиот , на патот помеѓу с.Дреново и с.Сирково. Поради неможноста на Македонија пат да интервенира со механизација за справување со одронот, а по налог на Градоначалникот Митко Јанчев се активирани механизацијата на ЈП Комуналец и ТППЕ на Кавадарци согласно нивното функционирање во интерес на општеството, како и механизација од фирмата ЈА-МИ како донација кон Општина Кавадарци. Патот беше обезбеден и сообраќајот регулиран од ПС ОН Кавадарци. Акцијата беше успешно спроведена и за помалку од два часа патот беше прооден и уредно среден.

 66440534_2458267051064008_1876964630350266368_n.jpg66804507_2458267234397323_5584719277472088064_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА