Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополит Повардарски Г.Агатангел и свештенството на Кавадаречкото Намесништво организира   крштевање на лица постари од 14 години, кои досега поради било кои причини не се крстени според нашата православна вера.

Обичајот тоа да се прави во водите на Тиквешкоро езеро датира од поново време , прифатен е од нашата црква на предлог на верниците  и кај нив  овозможува на несекојдневнит и древен чин- крштевњето да се доживее на посебнен начин.

Жителите во целата Тиквешија ја искористија традицијата за бесплатно групно крштение кое годинава се организира години наназад .Годинава крштевањето се одржа на 13 јули-2019 година во сабота на Тиквешкото езеро .Крштевањето беше групно . 11-сетмина годинава беа крстени во водите на езерото

Крштевањето беше под потронат на Црквата Света Преподобна Петка Параскева...

KRSTEVKA.jpg

 

 

KRSTEVKA_1.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА