1.-По веќе отпочнати градежни работи на ул."Тиквешко востание", се работи интензивно на проширување на улицата, а воедно се завршува и поплочување на тротоарот

67109860_2463130957244284_3142636662928965632_n.jpg

2.- Од страна на Општина Кавадарци е побарано повторно интервенирање од страна на фирмата која пред неколку дена заврши со асфалтирање на ул.Браќа Хаџи-Тефови и ул.Рајна Соколова Фирмата ќе ја повтори целата постапка без финансиски надомест од општината.

 

67344848_2463129017244478_8529801931709743104_n.jpg

3.- Во тек е изградба на нов кружен тек кај Винарска визба Тиквеш , интензивно се работи и на проширување на патот , изведувач е Градба Промет . Исто така по завршувањето на кружниот тек ќе се постави и хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација .

Денеска механизацијата на повеќе градежни оперативи продолжуваат со „градежната револуција“ во Кавадарци, кое го менува својот урбан лик- во современа градска средина со пофукционална инфрсатруктура, достапна и во корист   на граѓаните .Градоначалникот Митко Јанчев со неговиот тим засега се на линија на ветеното, и повеќе од тоа,ја водат една од најголемите градежни офанзиви  во комуналната свера-непозната барем последниве 50-на години.

 

67791867_2463130873910959_2875704548561780736_n.jpg

 

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА