Деновиве Еко Живот-Еко Центар во салата на ДТВ „Партизан„ организира изложба на тема „Рециклирање“ .На изложбатана со свои ликовми изарботки се преставуваат ученици од основните и средните училиштата од Кавадарци. Благодарност до нашите мали уметници, кои создадоа прекрасни творби.

Изложбата е поставена во спортската сала Партизан и ќе трае 10 –тина дена. Нашите мали уметници, кои создале прекрасни творби, отпадот натреба да се селектира а потоа да се реиклира.

Пораката е испратена, треба да се применува, а младите тоа го можат и веруваат дека иднината ке биде поинаква ако отпадот се селектира а потоа со рециклирае повторно ке се враќа во употреба.

Ова активност е дел од Проектот  на UNDPMK Regional Programme on Local Democracy UNDP MK Delegation of the European Union, Skopje.Проектот е на Здружението за заштита и унапредување на животната средина Еко Живот-Кавадарци и се спроведува во рамките на Региналната програма за Локална демократија во Западен Балкан ReLOaD која е финаисрана  од ЕУ а ја спроведува Програмата за развој на ОН.

На отварањето во петокот ,присуствуваа повеќе љубители на екологијата , граѓани, кои ја поддржуваат работата и активноста на Еко Живот-Еко Центар кои  единствено  како Здруженеи се залагаат за здрава животна средина.

 

67169499_2132282600232972_4782473335663493120_n.jpg6733333333333333333333334.jpg67371743_622601191560789_263192963083927552_n.jpg222222222222222222222223333.jpg67205600_2096114924025462_3965168860558000128_n.jpg67438297_911297905887966_1387000971745296384_n.jpg67276631_2096115597358728_8207244128228999168_n.jpg

67956332_1264480507044489_3330812116608221184_n.jpg

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА