Утре со почеток во 10:00 часот започнува турнирот во мал фудбал.Месната заедница му посакува спортска среќа на сите екипи кои учествуваат. За пехарот  годнава ке се борат 4 екипи.Лани , да потсетиме, победи екипата ан Клими.мк

Организарторот годинава ке одржи промоција на книгата ,,Горна Бошава низ времето" од авторите Дарко Најдов и Јован Петков. Книгата е пишувана со цел да се познава традицијата н селото корените на сите поранени и сегашнижители.Промоцијат ке се одржи во 12 часот.

Во 13 е предвидена посета на црквата „Свети Илија„ а од 17 до 24 часот сред село ке настапи групата „Тиквешки Мелос„ која ке приреди општонародна веселба.

Инаку бошавци као добри домаќини и годинава ке ги угостат сите посетители , кој случајно или намерно ке се најдат во село Горна Бошава на 2 август.Илинден е селска слава  во Горна Бошава 

67805794_2457082651019140_6728293988350033920_n.jpg

 

67475508_2459066987487373_4609718541153730560_n.jpg

 

 

 62146906_2367782329949173_4780277881525764096_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА