На 3 август во Кавадарци се одржа  Турнирот „Вуко Каров  и Тиквешки легенди 2019“, за прв пат  во лето.По италијански систем  секој со секого, најдобра беше екипата на Беласица, која во првата средба го победи Работнички 2:0.ГФК Тиквеш  беше поразен од Работнички со 2: 1, и Беласица го совлада ГФК Тиквеш со 1: 0.

Победник на годинашниот турнир е :

1.Беласица

2.Работнички

3.Тиквеш

 

Најдобар голман: Александар Игески (Тиквеш).

Најдобар играч: Мартин Мирчевски (Беласица).

Одлична организација на ГФК Тиквеш 1930 и Управата на клубот на турнирот, пред околу 150 гледачи,почетниот удар го изведе  Тоше Каров; минута молчење во чест на  Вуко Каров и Тиквешките фудбалски легенди.На средбата забележавме на трибините и поранешни играчи на Тиквеш.

На средбата по 20 години  од активното судење на фудбалските натпревари  се прости Зоран Темелковски.

За наредниот в година се најавува нов стадион и игра под рефлектори.

 

67928501_712863332484380_8028199581747511296_n.jpg

 

 

 

 

 

67563333_1178242405691286_426784281658916864_n.jpg

 

 

67772151_1979016625532773_1495473901268893696_n.jpg

 

67557600_2194493850840704_7854390969767034880_n.jpg

 

67549541_349023312675459_4319926888555347968_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА