Oва е Управата на ФК “Тиквеш“ 1963 година: К.Шопов, А. Грков, Љ.Шкартов, И.Јосифов и Чулев на последниот проштален натпревар на Вуко Каров, еден од најдобрите фудбалери во историјата на кавадаречкиот фудбал во 1963 година. Покрај Тиквеш, Вуко има играно и за ФК “Вардар“ од Скопје за кого има одиграно 30 сетина натпревари, а му има дадено и два гола на Владимир Беара, едниот во Скопје против “Црвена Ѕвезда“, а вториот во Сплит кога Беара брани за “Хајдук“. Вуко има настапувано и за студентската репрезентација на Југославија.
 
Петре Камчевски
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА