Втора година  четворица велосипедисти од Кавадарци , ентузиијасти и почитувачи на делото на Тоше Проески,членови на Здружението „Тиквешки Тоачакџии„ ке ја возат делницата од Нова Градишка,  местото каде загина Тоше 2007 гоидина, до неговото родно Крушево.Екпседицијата годинава има уште еден член - актерот Диме Коцевски, кој има логистичка улога, во која е предвидена и изработка на документарна репортажа, за се што ќе се случува на  патот долг над 1.000 километри.

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА