На  денешната седница, 32 по ред  на овој состав на советнии,  доминирааа политичките препукувања, но и имаше и конструктивни дискусии.Беше подржан извештајот за одржување на Манифестацијата „Тиквешки Гроздобер 2019„

 

 

 

Буџетот со новите измени и дополнувања беше подржан од двете најголеми политички партии кои партиципират во Советот  и истиот ги предвидува  расходите кои се однесуваат за проекти кои  се извршени годинава а ке треба да се реализираат наредната година.По две години на практикување на градоначалничката фукција  актуелниот носител на ова функција Митко Јанчев со подршка на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ речиси ја исполни својата програма , со исклучици на неколку проекти.Тие  и новопродложените проекти од страна на граѓаните и советниците ќе бидат третман на нивна реализација, во наредните 1,5 или 2 години, предложи денеска Јанчев.Тој истовремено истакна дека благодарение на позитивната клима кај двете партии и Државната власт успеал добро да изменаџира, се во корист на жителите на овој град чии бенефити ќе ги користат, за себе и нивните семејства.

 

72062377_437067896931042_6159158337129676800_n.jpg

Политика  секогаш , па и сега имаше, но битно е што двете политички опции  се залагаат и подржуаваат градоначалник на кој пред се и над се  му е Кавадарци и граѓаните кои живеат во него.Затоа сега по Скопје, Кавадарци е втор град во земјата со  БДП , што значи економската развиеност и вработеноста  се на високо ниво.

Беше подржан извештајот за одржувањето на годинашниот „Тиквешки Гроздобер 2019„,  на кој се продадоа и испија  над 25 илјади литри вино,и по вложените околу 9 милиони  во самата организација, низ  угстителските и други објекти кои беа во функција за време на Гроздоберот се потрошија околу 20 милиони денари.Се враќа сјајот на ова манифестација која од година  во година треба да станува се подобра.

72286501_758905581206651_4868806258532024320_n.jpg

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА