Општина Кавадарци преку ангажираната оператива, започна со реализација на проектот за изградба на „Скејт парк“. На површина од 770 квадратни метри, планирано е да се изгради бетонско плато со финална обработка до мазен сјај, за рекреација и забава на младите „скејтери“.
Со проектот се предвидува изградба заштитна ограда, како и поставување на 6 елементи и тоа: рампа (Bank Ramp), централен комбиниран елемент (Funbox + Grindbox 2/3 + rail 2/3), потоа Кутија за стругање (Grindbox 1), како и Кутија за стругање (Grindbox 2).
Од реквизитите кавадаречкиот скејт парк ќе има и Четвртина цевка (Quarter Pipe), Права шина профил (Straight rail profile), како и пропратна опрема: клупи за одмор и корпи за отпадоци.
Се преедвидува и осветлување со рефлектори за користење на скејт паркот и во вечерни часови.

 

 

74496183_2551559698401409_1053036057248923648_n.jpg75540175_2551559618401417_5078160406401253376_n.jpg76705227_2551559631734749_7234103838599282688_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА