Екипата на Рк Тиквеш Јуниори на завршниот фајналфор кој се одигра во Скопје го освои првото место со што е победник во Металург лигата со генерацијата 2004,2005.Додека помалите генерацијата 2008 и 2009 во финалето за првото место не го дочекаа својот крај, натпреварот беше прекинат поради оправдани причини така што организаторот и нашиот тим и тимот на Бетон Скопје да бидат победници во генерацијата 2008,2009.

За  најдобар играч во лигата кај поголемите беше избран Јордан Милков, додека кај помалите најдобар играч во лигата беше избран Зоран Наумов.

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА