Француската војска влегува во Кавадарци

Порталот www.rtk.mk oд денеска во соработка со Петре Камчевски и Музеј Галеријата од Кавадарци започнува да објавува нова рубрика:потсетување на настани од минатото на Кавадарци и другите населени места во Тиквешијата.

-1884 година роден е Тиквешкиот војвода Мишо Шкартов

-Пред 57 години на овој ден излезе „Збор„

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА