Во работа пуштена првата разгласна станица во Кавадарци-сеќавање на Диме Мустеников-Перодршков

На 23.февруари 2005 г. во Скопје почина Ристо Џунов Бацко.

 На  28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

 На 20.февруари 1790 година е роден македонскиот учител, просветител и преродбеник Даскал Камче Наков Колев Попангелов.

 На  28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

Роден е Лазо Каровски- писател од Кавадарци

1892 г. во с.Ваташа на овој ден во имотно трговско семејство роден  е Емануел Бакалов.

Почина Иван Мазов Климе-писател, новинар и театарски критичар

Состанок за избор на Мис на Кавадарци

Старите фотографии говорат за минатото на овој град

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА