Реконструкцијата и санацијата на реквизитите е направено на  детското игралиште на улица „Гоце Делчев“ каде е направена и  обнова на осветлувањето.

По летниот распуст се врати детскиот џагор во училишниот двор.

Започнаа да се изведуваат градежните работи за поставување на автобуски постојки на територијата на општина Росоман.Планирано е да се постават 5 автобуски постојки од кои 3 во Росоман , 1во ссело Сирково и 1 во село Манастирец. Проектот е соработка на општина Росоман  со компанијата DRÄXLMAIER.

40591375_2124058180946597_4578040838063390720_n.jpg

Проектот е финансиран од Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој , а проектот е аплициран од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион.

Здружението РОС 247 од Росоман ова година по 7-ми пат го организира  турнирот во улична кошарка -Street Ball ROS. Турнирот  се игра на 17,18 и 19 ти Август. Се очекува да учествуваат  екипи од повеќе градови од Македонија.

Во музичкиот дел, DJ Brko ке ја забавува публиката а за финалниот ден ангажиран е DJ GOCE SAF.

Вчера во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион,  се одржа мини-работилница

Локалната самоуправа на Општина Росоман, продолжува  да ја остварува реализацијата на Комунаната програма.Деновиве е изградена уште една улица во село Сирково.Се работи за улица  во должина од 80 метри , а истата е  поплочена  со бехатон коцки.

Проектот е финансиран од Министерството за локална самоуправа 

фото/ Архива...

Четириесет и едногодишниот С.И., жител на велешкото село Бузалково, бил тешко повреден во сообраќајката која вчера попладне се случила кај Росоман. Ова денеска го потврди Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА