Kaндидатот на СДСМ Бранко Јанев победи на Локалните избори 2017 година

Ова мерка  важи за откупени количини  од 12  до 30 јуни.Министерот за земјоделство Љупчо Николовски се сретна со овоштарите во Росоман

Се судрија три патнички моторни возила во движење, кај Росоман

Камче Бошевски од Росоман е производител на повеке видови овошни дрвца.За нив гарантира и обезбедува потребна документација.

Во општина Росоман по шести пат се одржа традиционалниот турнир во улична кошарка, кој предивика голем интерс.Перо Антиќ ги додели наградите .

По три илјади денари ke добијат родителите за секое првороденче во Росоман,одлучија советниците од Ова Општина.

Од 18-ти до 20 август, во општина Росоман по шести пат се одржува традиционалниот турнир во улична кошарка .

Поволното време ја покрена комуналната изградба

Од 18ти до 20 август, општина Росоман по шести пат ќе биде домаќин на веќе традиционалниот турнир во улична кошарка „Street ball Ros 2017“.

Според Државната Изборна Комисија во Општина Росоман на избирачките места се јавиле и своето граѓанско право го искористиле 2.805 граѓани што е 82,67 насто.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА