Вчера попладне околу 17 часот бил пронајден обесен 56 годишен жител на Росоман.

Поради запалено гнездо на штркови на бетонски столб во Росоман, биле запалени и дел од каблите по што била исклучена електричната енергија во еден дел, за да не дојде до поголеми несакани последици.

Огнената стихија од вчера до денеска попладне се прошири и ако не падне дожд може повторно да пламне.

 

Вицепремиерот и Министер за Финасии Зоран Ставревски денеска престојуваше во Општина Росоман, каде во работа го предаде новиот резервоар за вода кој преставува значаен објект со кој се заокружува решавањето на водоснабдувањето во Општината.

 

Турнир во улична кошарка во Росоман.

 

Вицепремиерот и Министер за Финасии Зоран Ставревски денеска престојуваше во Општина Росоман, каде во работа го предаде новиот резервоар за вода кој преставува значаен објект со кој се заокружува решавањето на водоснабдувањето во Општината.

 

Делницата која минува низ росоман ке биде проширена по 1,5 метар од двете страни.Се работи за обемен проект со кој е предвидено да се постави нов асфалт и патна сигнализација на магистралниот пат Градско –Прилеп.

 

Вицепремиерот и министер за Финасии Зоран Ставревски денеска престојуваше во Општина Росоман, каде во работа го предаде новиот резервоар за вода кој преставува значаен објект со кој се заокружува решавањето на водоснабдувањето во Општината.

 

Општина Росоман обезбеди пари за изградба на тротоари крај магистралниот пат Градско-Прилеп

ВО ПОДМЕТНАТИОТ ПОЖАР ВО РОСОМАНСКО ГАСНЕА  И АВИОНИ

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА