Општина  Росоман, на Духовден традиционално  започнува бербата на праските, кии се заштитетн  знак на Росоманска Општина.Годинава праскоберот започна, но сепак симбилично тоа ке се направи на Духовдем.Затоа Опшгтина Росоман ги поканува граѓаните да го резервираат овој термин за едно поинакво искуство и да дојдат во Росоман на Духовден.

 

62231652_2530889516930126_5125351329501282304_n.jpg

 

Програма за Праскобер - Духовден 2019

*Петок 14.06.2019

- Пристигнување и сместување на гости

*Сабота 15.06.2019

- 09 до 13 часот - меѓународен турнир во мал фудбал (ветерани) помеѓу екипите на Анина (Романија),Пландиште (Србија), Борнова (Турција) и општина Росоман.

- 19 до 21 часот - Културно уметничка програма и настап на локални солисти.

- КУД Младост - Јосифово

- КУД Тиквеш - Кавадарци

- КУД Росоман - Росоман

- КУД Младост Велика греда

- КУД Јасен - Велики Гај

*Недела 16.06.2019

- Панаѓур

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА