Денеска во Росоман продолжи манифестацијата “Праскобер 2019“.

Се одржан меѓународен турнир во мал фудбал (ветерани) помеѓу екипите на Анина (Романија),Пландиште (Србија), Борнова (Турција) и општина Росоман.

-Од 19 до 21 часот  се одвиваше  Културно уметничка програма и настап на локални солисти.
- КУД Младост - Јосифово
- КУД Тиквеш - Кавадарци
- КУД Росоман - Росоман
- КУД Младост Велика греда
- КУД Јасен - Велики Гај

 

Претходни присутните ги поздрави градоначалникот на Општин Росоман Бранко Јанев.

За утре,недела 16.06.2019 ,предвидено е одржување на традиционалниот панаѓур.

 

 

 МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА