МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Од 19 до 21 Мај се одржуват традиционалните спортско рекреативни активности, алпинизам, велосипедизам, планинарско пешачење и јога.Годинава голема масовност

Четврти пат во втората половина на месец Мај, во раскошната природа на Демир Капија се одржува Меѓународниот фестивал на спортови во природа. Успешната соработка на Спортскиот Клуб Клисура, Општина Демир Капија и Фондацијата Ценет со поддршка на голем број спонзори и Националниот младински совет на Македонија, како и големиот ентузијазам на младите луѓе и сите вклучени во организацијата придонесоа повторно да се реализира овој фестивал.

18620015_1852639161655951_5686257855999069044_n.jpgЛокалната самоуправа на општина Демир Капија ја препознава важноста од одржувањето на ваквите манифестации за афирмација на Демир Капија, како дестинација за алтернативен туризам. Затоа како општина посветено работи на подобрување на условите со реализација на голем број инфраструктурни проекти.

18519885_1852640861655781_3654550477607888157_n.jpgВо текот на трите фестивалски денови се одржуват традиционалните спортско рекреативни активности, алпинизам, велосипедизам, планинарско пешачење и јога. Оваа година фестивалската програма е збогатена со нови активности и тоа параглајдерство, кајакарство и интерактивни активности за најмладите.На овој начин Демиркапија придонесува кон ширење на позитивна енергија, зголемување на еколошката свест и меѓусебната толеранцијата, оставајќи позитивен пример кај најмладите.