МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

При денешната посета на спортистите од здружението на пензионери од Демир Капија од страна на претседателот на здружението Благој Кава...

Во текот на летниот период беа извршени градежни работи за реконструкција на кровот во подрачното училиште во с.Корешница.

Во рамк...

Општина Демир Капија во наредните 6 месеци ќе ги реализира активностите од проектот “Подобрување на квалитетот на живот во населени...

На 22.08.2018 година советот на општина Демир Капија ја одржа единаесетта седница на која беа разгледани и усвоени единаесет точки од дневн...

Во просториите на Општина Демир Капија се одржаа втората и третата работилница од проектот “Силни граѓански организации за позитив...

Во општина Демир Капија на ден 30.05.2018 година се одржаа дваесетитретите по ред локални спортски натпревари на вардарскиот регион.

На...

Ќе се одржат три работилници на кои што ќе учествуваат претставници на Советот на општината, општинската администрација и граѓанските...

На 11 мај. беше одбележанa уште една годишнина на истакнатиот револуционер, раководител и учител Димче Ангелов - Габерот во Демир Капија ...

Mарихуана била пронајдена вчера при претрес во две куќи во Демиркаписко.

Портпаролот на СВР Велес, Верољуб Додевски информира дека...

Oва е насловена изложбата која ќе биде отворена во Музеј галерија во Демир Капија на 20.03.2018 вторник со почеток во 12 часот.

Авторот на ...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)