МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Закројани лозјата во Демир Капија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерот за зем...

Концерт на ансамбл на староградски песни и излозба на карикатури

Синоќа во Музеј Демир Капија по повод Недела на традицијата „С...

Во Демир Капија одржана културната манифестација за меѓуетничка соработка „ГРАДИМЕ МОСТОВИ"

Во спортската сала при основното ...

Голем одзив на натпреварот во закројување во Демир Капија

Денес како дел од програмата што го сочинува чествувањето на празникот С...

На 11 февруари се одржа едукативна трибина на тема: ,,Кооперанство лозари - винарии, сигурност за квалитетно производство и сигурен плас...

Oвa e дел од програмата на одбележувањето на Светип-Трифун-Денот на лозарите

Едно од најинтересните случувања во деновите на традиц...

Во четврток на 8 февруари Домот на културата од Демир капија во Кавадарци ке ја приkаже детската бајка-„Малата сирена“ од Ханс Кри...

Концертот ке се одржи во Музеј галеријата во Демир Капија

Во организација на Домот на културата „Мирка Гинова„ во среда на 7 ф...

Празникот на лозарите и традицијата на свечено закројување на лозјата оваа година новата локална самоуправа во Демир Капија одлучи ис...

Програмата за одбележување на празникот ,,Недела на традицијата Св. Трифун 2018 година`` - Демир Капија ќе ги содржи повеке активности кои...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)