МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска граѓаните од Демир Капија и од околните населби што припаѓаат на Демиркаписка општина, го прославија големиот христијански пр...

Денеска ,на бадниково утро, низ улиците на Демир Капија, дечињата преку песна го навестија Христовото раѓање.Градоначалникот Лазар Пет...

Tрибината е во рамките на месецот на родовата рамноправност и по повод меѓународниот ден на борбата против семејното насилство, а во ор...

Во просториите на општинската изборна комисија во Демир Капија кандидатите за градоначалници од Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМН...

На претстојните локални избори партијата ВМРО ДМНПЕ за градоначалник на Демир Капија по петти пат го кандидира Трајче Димитриев.

...

На Голема Богородица во Демир Капија беше отварен на винскиот дегустационен центар

На 28 август по повод големиот празник на голем...

Традицијата останува-масовна посета на најстариот панаѓур кај нас

На 27 и 28 август се одржа традиционалниот Демиркаписки панаѓур п...

Ова улица е со ширина од 5,5 метри и должина од 924 метри.

Пред асфалтирањето на оваа улица направено е отстранување на оштетениот асфа...

Во месноста Горна Ергела каде што се наоѓа лековитата водичка на чешмата Света Петка се изгради нова црква

Средства обезбедени од ...

Од Службата за односи со јавноста при демиркаписката локална самоуправа денеска информираа дека со проектот, се добива нов простор со ...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)