МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Локалната самоуправа започна со чистење на дел од речното корито на река Бошава од вливот на реката узводно во должина од 350 метри.

...

Општина Демир Капија обезбеди финансиски средства од Агенцијата за поддршка на земјоделието и руралниот развој во висина од 8.915.310,00 де...

Во Демир Капија денеска почна изградба на повеќенаменско игралиште, со поддршка на Агенцијата за млади и спорт.

Игралиштето ќе бид...

Градоначалникот на Општина Демир Капија, Трајче Димитриев со дел од општинската администрација беше во посета на Општина Брда од Слов...

Се истражува најпознатиот средновековен град во Македонија, на археолошкиот локалитет Кале-Стрезов Град, кај демиркапиското село Чел...

Деновиве градежното претпријатие „ЖИКОЛ“ од Струмица започна со реконструкција на неколку улици.

Се работи за дел од улицат...

Започна новата учебна година...

Детскиот џагор во училишниот двор преполн со ученици и првачиња се слушаше надалеку во пошироката ...

ПРОСЛАВА НА ,,СВЕТА ПЕТКА,, ВО ГОРНА ЕРГЕЛА ДЕМИР КАПИЈА

Христијанскиот празник летна Света Петка верниците го прославија организи...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)