МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Концертот ке се одржи во Музеј галеријата во Демир Капија

Во организација на Домот на културата „Мирка Гинова„ во среда на 7 февруари во просториите на Музеј Галеријата во Демир Капија ке се одржи Концерт на Оркестарот за традиционални (народни) инструменти .Концертот е закажан за 19 часот.

Оркестарот го сочинуваат студенти по традиционални инструменти во класата на професор М-р Горанчо Ангелов –Катедра за етнокореологијаи џез одделотт.