МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во општина Демир Капија се врши асфалтирање на дел од клучката со што ќе се создадат услови за ново сообраќајно поврзување на Демир Капија со автопатот Е-75.Регионалниот пат Р1102 (стара ознака Р-103) и Регионалниот пат Р29171 (стара ознака Р-109) преку обиколницата на град Демир Капија ќе можат директно да се приклучат на клучка Демир Капија на Автопатот Е-75.

Инвеститор е Општина Демир Капија, а средствата во висина од 5.500.000,00 денари се обезбедени од Бирото за регионален развој. Проектот се реализира во соработка со Центар за развој на Вардарски плански регион, а градежните работи ги изведува ДГТ „ГРАДБА ПРОМЕТ“ ДОО Кавадарци.

61182607_680737872347784_6917555317135900672_n.jpg