МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Децата од Демир Капија, Корешница и Бистеренци заедно со својот тренер кој тренираат во ГФК Неготино го информираа Градоначалникот на Општина Демир Капија Лазар Петров , за успехот кој го постигнаа на турнир во фудбал во Општина Кочани каде помеѓу 40 тина екипи освоија 3 пехари.

Тие исто така му се заблагодарија за несебичната поддршка која им ја дава со тоа што им е обезбеден бесплатен превоз со автобус до теренот во село Корешница ,каде два пати неделно имаат тренинг.

Градоначалникот истакна дека се гордее со овој успех и дека цел е повторно да се активираат фудбалскиот клубови во Општина Демир Капија , а овие деца како идни фудбалери повторно да имаат успеси низ цела Македонија.

Воедно и упати апел до сите дечиња во Општина Демир Капија да бидат активни во спортот и посочи дека постои иницијатива од есен исто така да се почне со тренинзи и формирање на екипи (машки и женски) во ракомет.

64347690_2416657638565967_4322792190087528448_n.jpg

64732464_2416657538565977_3885402324209762304_n.jpg

64674771_2416657685232629_351627645378625536_n.jpg

64445649_2416657115232686_8167938541746126848_n.jpg64607818_2416657358565995_7260005192928591872_n.jpg