МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Kaсапскиот еснаф

Касапскиот еснаф од Кавадарци снимени на 17 мај 1927 година. Во периодот помеѓу двете светски војни во Кавадарци имало десетина касапски дуќани од кои 2 биле на Турци. Имало цели семејства кои се занимавале со овој занает и кој се пренесувал од колено на колено. Така биле семејствата Јаневи, Коцеви, Касапинови од Ваташа, Малинкови, Мустеникови, Мазеви, Јосифови и др. од Кавадарци.

Музеј Галерија Кавадарци