Пролетно крпење на ударните дупки и поголеми оштетувања на улици во Општината

Деновиве до нашата редакција, пристигнаа реакции од граѓани кои забележале поголемо оштетување на асфалтoт на улицата „Страшо Пинџур„ која води кон село Ваташа каде е претходно извршено гребење на истиот за да се постави нов слој.Покрај тоа , забележливи се поголеми оштетувања на асфалтот на неколку важни сообраќајници во самиот град или на улици кои гравитираат кон излезите на градот.Во таква состојба, се вози полека се оштетуваат возилата, ако е суво се крева прашина, или пак ако има дожд има нечиста вода и кал.

По реакцијата , конкретно на жители на улицата “Страшо Пинџур„ денеска го замоливме за коментар градоначалникот Алексндар Панов , кој ни потврди дека е запознат со состојбата на еден дел на ова улица, и потврди дека изведувачот на работите, кои извршил отстранување на стариот оштетен асфалт деновиве ке ја заврши обврската и ке го асфалтура и тој дел на „Страшо Пинџур„.Инаку доцнењето со производството на асфалт на Асфалтните бази се одразува директно на интеревенцијата на улиците.Според непроверени вести, од вчера тие се во погон и во Кавадарци на улицата „Пионерска„ веке се врши санација на дупки и поголеми оштетувања на коловозите.Тоа значи ке бидат опфатени и сите останати оштетувања и планирани работи , согледани од соодветните стручни служби на Локалната самоуправа.