Некогашното „Дрвено мовче„ подоцна стана бетонско а сега и со нова метална ограда

Во Кавадарци популарно го нарекуваат „Дрвениот мост„ иако денес и тој како и останатите кои ја премостуваат реката„Луда Мара“ се бетонски или метални.Но останало името на овој популарен мост -пред се поради првобитната негова изработка-од дрво.

MOST_77777.jpg

Деновиве мостот се разубавува, добива нова метална ограда.И навистина изгледа поубаво.

17016813_220820575052585_2754916707940601624_o.jpg

Неговата популарност не бледнее иако поминале многу години.Секој кавадарчанец за него има некои спомени.