МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Центарот на градот 1958 година

Ова е панорама на дел од централното градско подрачје со куќите на Ефтим Апостолов - Џамбазот, Игно Илиев - Оравечки, зградата на општина Кавадарци, ул. „ЈНА“, денес „Тиквешко востание“ 1958 година. П.Камчевски-Фототека на Музеј Галерија Кавадарци