МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Изградбата на паркот кај Поланата

На ова фотографија од далечната 1948 година прикажан е момент од изградбата на паркот кај Поланата или паркот во Куловското маало 1948 година. На фотографијата се гледа средновековната кула од 17 век, а се гради и улицата што води до кулата

Од фототетеката на Музеј галеријата