Дали се сеќавате на леблебиџијата Живко Пеливанов

Тој ги продава семки, кикирики, леблебија и други работи за грицкање на панаѓурот во Кавадарци 1959 година кој во тоа време се одржуваше на локацијата пред зградата на собранието на општина Кавадарци. Во позадината се гледаат куќите на Игно Оравечки и Ефтим Апостолов-Џамбазот.

Oд фототеката на Музеј галеријата Кавадрарци