МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Соколското друштво од Кавадарци 1932 година во Бохула

Ретка фотографија од нашите Тиквешки села.На денешната се претставени членовите на Соколското (гимнастичкото) друштво од Кавадарци на егзибициона претстава пред жителите од село Бохула 1932 година. Од соколите тука се: Александар Хаткинсон, Вано Костов, Перо Ралев, Васо Дубров, Тошо Кимов, Страшо Тентов и др. Гимнастичарите од Кавадарци направиле неколку вакви претстави во неколку тиквешки села со цел да ги запознаат жителите од овие села за вештините кои тие ги знаат.

Од фототеката на Музеј-галерија-Кавадарци