На концертот како придружба со пијано и хармоника ќе настапи кавадарчанецот Стефан Волчев.

Вечерва со почеток од 20.30 часот во Галеријата при Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци ќе се одржи целовечерен концерт со наслов “Романтична вечер со Весна и Серџо Лаконе“ на која настапуваат познатите музичари: брачниот пар Весна Дуганова (Македонија/Италија) како солист и Серџо Лаконе (Италија) како солист и придружба на одбрани инструменти. На концертот како придружба со пијано и хармоника ќе настапи кавадарчанецот Стефан Волчев.